Τι σημαίνει κλασικό αυτοκίνητο ή αντίκα.

Κλασικό αυτοκίνητο, είναι ένα παλαιότερο αυτοκίνητο, του οποίου ο ακριβής ορισμός ποικίλλει ανά τον κόσμο.

Αυτό που είναι κοινά αποδεκτό, είναι ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με αρκετό ιστορικό ενδιαφέρον που πρέπει να συλλεχθεί. Ο κος Αχιλλέας Θωμαϊδης εκπρόσωπος του κέντρου μπαταρίας μηχανοκίνητων οχημάτων Batteryplus (μπαταρίες αυτοκινήτων, φορτηγών, μηχανών κτλ) μας μιλά αναλυτικά για τα κλασικά αυτοκίνητα.

 Ένα αυτοκίνητο μπορεί να χαρακτηρίζεται κλασικό λόγω της ηλικίας του και της εμφάνισης του.  Συχνά αυτοί οι δύο όροι  χρησιμοποιούνται ως ταυτόσημοι και μπορεί να είναι παραπλανητικοί. Μόνο η αξία και η σπανιότητα ενός κλασικού αυτοκινήτου, καθορίζει αν πρόκειται για συλλεκτικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλά ηλικιωμένα αυτοκίνητα τα οποία όμως δεν έχουν καμία συλλεκτική αξία.

Μερικοί, χρησιμοποιούν τη λέξη «κλασικό» για να αναφερθούν σε ένα ευρύτερο φάσμα, ιστορικά ενδιαφέροντος  αυτοκινήτων που δεν κατασκευάζονται πια. Άλλοι, υποστηρίζουν ότι, για να χαρακτηριστεί ως κλασικό κάποιο αυτοκίνητο πρέπει να έχει κατασκευασθεί μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και να διαθέτει μία τεχνική ή νοσταλγική αξία”.

Στις Η.Π.Α, και σε αρκετές πολιτείες τους, ο όρος «κλασικό» χαρακτηρίζει μια ειδική φορολογική κατηγορία αυτοκινήτων, βάσει της ηλικίας τους, όπου αυτοκίνητα ηλικίας 20 ετών και άνω εμπίπτουν συνήθως στην κλασική κατηγορία. Επίσης, οργανισμοί όπως το Classic Car Club των ΗΠΑ (CCCA) και η Antique Automobile Club of America (AACA), διατηρούν μια λίστα με τα κατάλληλα μη τροποποιημένα αυτοκίνητα που ονομάζονται “κλασικά”.
Tα αυτοκίνητα, τα οποία κατασκευάσθηκαν μεταξύ 1915-1998 περιγράφονται ως “ωραία” ή “ξεχωριστά” αμερικανικά ή εισαγόμενα.

Τα αυτοκίνητα ηλικίας 100 ετών και άνω, κατατάσσονται συνήθως στην κατηγορία antique (αντίκα) και καθορίζονται από τον οργανισμό Horseless Carriage Club of America (HCCA). Η λέσχη Antique Automobile Club of America (AACA), αναγνωρίζει ως κλασικά, όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα ηλικίας άνω των 25 ετών, που κατασκευάστηκαν σε εργοστάσια και είναι σχεδιασμένα για χρήση σε δημόσιες οδούς και αυτοκινητόδρομους.

Τα συγκεκριμένα οχήματα της κατηγορίας AACA περιλαμβάνουν “καλοσυντηρημένα ή ασυνήθιστα, αμερικάνικα ή εισαγόμενα μοντέλα που κυρίως κατασκευάσθηκαν μεταξύ των ετών 1925 και 1942.

Στη Μ. Βρετανία, κλασικά θεωρούνται τα αυτοκίνητα που έχουν υπερβεί την ηλικία των 40 ετών και δεν επιβαρύνονται με ειδικό φόρο κατανάλωσης. Έτσι, ως «κλασικά αυτοκίνητα» χαρακτηρίζονται αυτά που κατασκευάσθηκαν προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως vintage χαρακτηρίζονται όσα κατασκευάσθηκαν μεταξύ 1919 και 1930 και ως μεταπολεμικά όσα κατασκευάσθηκαν μετά το 1930.Τα κλασικά αυτοκίνητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ορίζονται με ακρίβεια και ο όρος εφαρμόζεται συχνά σε οποιοδήποτε παλαιότερο όχημα.

Επίσης, ως κλασικό καθορίζεται ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει ηλικία άνω των 15 ετών. Επιπλέον, η δημοφιλής αναγνώριση μέσω ενός μεγάλου αριθμού περιοδικών κλασικού αυτοκινήτου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο αν ένα αυτοκίνητο θεωρείται κλασικό. 

Στην Ελλάδα και σύμφωνα με τη FIVA «Διεθνής Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου», χαρακτηρίζεται ως Κλασικό ή Παλαιό
(Ιστορικό) ένα αυτοκίνητο που έχει υπερβεί την ηλικία των 30 ετών,διατηρεί τα αρχικά του χαρακτηριστικά και είναι άριστα συντηρημένο. Άρα εκείνο για το οποίο η FIVA μέσω των κατά τις χώρες επίσημων εκπροσώπων της, αποδέχεται ως κατάλληλo για έκδοση

Πιστοποιητικού Αναγνώρισης (κάρτα FIVA).
Τι ισχύει μέχρι σήμερα Δικαιούχοι για να χορηγούν πινακίδεςπαλαιών μηχανοκινήτων οχημάτων είναι οι Ελληνικές Οργανώσεις που είναι επίσημοι εκπρόσωποι:

  1. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων (FIA) και
  2. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA).

Leave a Reply

Your email address will not be published.